Sökande

Dataskyddslagen GDPR

- för dig som som sökande

När du anmäler dig som sökande i vår kö, registreras uppgifter som vi behöver för att hantera din ansökan och för att komma i kontakt med dig gällande erbjudanden om lediga objekt och med information om nyproduktion. Om du har anmält prenumeration på lediga objekt i din intresseanmälan, används din e-postadress tillsammans med dina önskemål för att sända ut information om lediga objekt som matchar dina önskemål. Inför kontraktskrivning begär vi in uppgifter via kreditupplysning och referenser från t.ex. arbetsgivare och tidigare hyresvärd. 

Som registrerad hos Derome Förvaltning har du rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga. Om du använder dig av Mina sidor görs ändringen enklast där. I annat fall kontaktar du hyresadministrationen. Du har också rätt att veta hur dina personuppgifter används i vår verksamhet och vilka uppgifter vi behandlar. 

Om du anser att vi inte behandlar dina personuppgifter i enlighet med vad GDPR säger, har du rätt att vända dig till Datainspektionen för att lämna klagomål. 

länkar

Datainspektionen