Registrera dig i bostadskön

Registrera dig i bostadskön

För att kunna söka lägenhet hos Derome Förvaltning behöver du vara registrerad i vår bostadskö.

Från och med den dag du fyller 16 år kan du registrera dig i vår kö. Registreringen är personlig och kan inte överlåtas. Även du som redan är hyresgäst behöver vara registrerad som bostadsökande för att söka lediga lägenheter.

Om ni är två som söker bostad för gemensamt boende, ska den andra personen skrivas in som medsökande. Vi rekommenderar att ni gör så, istället för att ha separata registreringar. Vid erbjudande om lägenhet finns då bland annat bådas  kontakt- och inkomstuppgifter tillgängliga direkt och uthyrningsprocessen förenklas, vilket är bra både för er och oss. Givetvis kan ni vid eventuell separation dela ansökan så att ni har en varsin anmälan registrerad. Det hjälper hyresadministrationen till med. 

Vid registreringen skapar du själv en sexsiffrig PIN-kod som du använder tillsammans med ditt personnummer när du loggar in under Mina sidor. Det är där du söker lägenheter, ändrar kontaktuppgifter och uppdaterar din köplats.

Så här gör du en registrering: 
Gå till Mina sidor och välj registrera dig, fyll i dina uppgifter och vad du söker, spara därefter. Du finns nu med i kön och kan anmäla intresse på de lediga lägenheter som läggs ut på hemsidan.  

Uppdatera köplatsen

För att behålla köplatsen måste du uppdatera dig inom 12 månader, räknat från senaste uppdateringen. Detta gäller för alla bostadssökande hos Derome Förvaltning. 30 dagar innan din användare raderas, får du en påminnelse till den mailadress som du har registrerat på Mina sidor. Se det som en service, det bästa är ifall du tar för vana att logga in på Mina Sidor minst två gånger per år!