Hyresinbetalning

Betalning av hyran

Hos Derome Förvaltning har du möjlighet att betala hyran via e-faktura, autogiro och bankgiro (e-faktura och autogiro går att ha i kombination).

Derome Förvaltning har kvartalsavisering vilket innebär att du som hyresgäst får avier för 3 månader åt gången. Nya avier skickas ut i mitten på mars, juni, september och december. Skulle du tappa bort en avi, tar du antingen kontakt med oss så skickar vi en ny avi eller går du in via Mina sidor för att sedan trycka på Min hyra, som återfinns mitt på sidan. Hyran betalar du i förskott

Förskottsbetalning

Hyran ska betalas i förskott, senast den sista vardagen i månaden innan. Det innebär t.ex. att hyran för juni ska vara betald senast den sista vardagen i maj.

Problem att betala hyran

Kontakta oss direkt om du någon gång får problem med att betala hyran i tid. Då kan vi försöka lösa det med en avbetalningsplan. Är hyran sen och du låter bli att höra av dig till oss, skickas en påminnelse och du får betala påminnelseavgift och dröjsmålsränta på nästa aviseringsperiods första avi. Om inte hyran betalas inom den tid som uppges på påminnelsen, lämnas ärendet vidare till inkasso och du riskerar att förlora din hyresrätt. Risken att förlora hyresätten finns även om du sätter i system att betala in hyran för sent.

läs om:

Autogiro

E-faktura