Flyttstädning

 

Tips inför flyttstädningen

Det är mycket att hålla reda på och ordna med inför en flytt. Därför har vi sammanställt tips som kan vara till hjälp för dig som flyttar och som förhoppningsvis bidrar till att inflyttande hyresgäst möts av en inbjudande lägenhet. 

När den nya hyresgästen tar över lägenheten, ska den vara tömd på dina tillhörigheter. Om det finns något som ni har kommit överens om att den nya hyresgästen ska ta över, måste en signerad ansvarsförbindelse lämnas in till besiktningspersonalen innan eller samtidigt som nycklarna lämnas.

Givetvis ska det vara renstädat när lägenheten lämnas, det gäller även tillhörande balkong/uteplats och förråd. Läs gärna broschyren med bra tips inför flyttstädningen. Vid slutbesiktningen kontrollerar besiktningspersonalen att lägenheten är tillfredställande rengjord. Finns det brister i städningen, måste det åtgärdas innan 12.00 utflyttningsdagen. Blir det tvunget att kalla in städbolag, är det utflyttande hyresgäst som står för kostnaden.

Om du behöver hjälp med flyttstädningen, har vår besiktningspersonal erfarenhet av städfirmor som gör ett gott jobb. Fråga dem gärna för tips, kontaktinformation finns i kolumnen till höger.

LÄNKAR:

Checklista - flyttstädning
Ansvarsförbindelse

Kontakta besiktningspersonal 

Malmö:
Riksbyggen
040-32 30 77

övriga orter:
David Bengtsson
0346-45 66 31
mån-fre 7.00-9.00
mån och ons 15.15-16.00
maila David Bengtsson

Mattias Johansson
0340-58 56 92
mån-fre 7.00-9.00
mån och ons 15.15-16.00
maila Mattias Johansson